spacer
«مؤسسة فرهنگي موعود عصر(عج)»، معجم مؤلّفين مهدوي را به‌زودي منتشر مي‌کند.
ادامه مطالب ...
 
advertisement.png, 0 kB
Advertisement
spacer
spacer

جستجوگر سايت

جستجوگر گوگل


جست‌وجو در سايت موعود

مطالب مرتبط

 
در مطبوعات چاپ پست الكترونيكي
۱۰ فروردين ۱۳۸۴


واكنش مفتى تراونيك در قبال درخواست توقف احداث يك مسجد
مفتى شهر تراونيك واقع در بوسنى و هرزگوين در بيانيه اى اعلام كرد: از درخواست دفتر نماينده بلندپايه جامعه بين الملل در بوسنى براى توقف بناى مسجد شهر «كالى بونار» متعجب هستيم.

به گزارش خبرگزارى بوسنى و هرزگوين (بيهاپرس)، «نصرت عبدى بگوويچ » گفت: مسجد شهر كالى بونار توسط مسلمانان اين شهر و جامعه اسلامى تراونيك احداث مى شود و رئيس ناحيه تراونيك در ساخت آن دخالت ندارد.

وى افزود: درخواست دفتر نماينده جامعه بين الملل در بوسنى و هرزگوين از «بسيم خليل اويچ »، رئيس ناحيه تراونيك، براى توقف ساختن مسجد شهر كالى بونار، به منزله حمله عليه حقوق دينى و آزادى مسلمانان تلقى مى شود.

يك گروه پنجاه نفره از كرواتهاى بوسنى و هرزگوين، در اعتراض به آنچه كه وضعيت دشوار كرواتها در منطقه تراونيك خوانده شده بود، يك جاده در مسير اين شهر را مسدود كردند تا از احداث مركز اسلامى كالى بونار در قلمرو كرواتها جلوگيرى كنند.

منبع: ايرنا مطبوعاتى،3/6/78 ×انتصاب اولين امام جماعت دانشگاه جورج تاون آمريكادانشگاه جورج تاون واشنگتن براى اولين بار براى پاسخ به نياز مذهبى روبه رشد مسلمانان، يك نفر را به عنوان امام جماعت منصوب كرد.
 


روزنامه نيويورك تايمز نوشت: دانشگاه معروف جورج تاون در واشنگتن كه قديميترين دانشگاه كاتوليك آمريكا محسوب مى شود، براى نخستين بار يك مسلمان رابراى ارائه خدمات مذهبى به اقليت روبه رشد كارمندان و دانشجويان مسلمان، به عنوان امام جماعت منصوب كرد.

امام «يحيى هندى » پيشنماز33 ساله دانشگاه جورج تاون كه قبلا در مركز بهدارى نيروى دريايى و مؤسسه ملى بهداشت، مقام پيش نمازى داشته است، از 10 اوت (19 مرداد) خدمات مذهبى خود را آغاز كرده است.

پدر «آدام بانل »، كشيش دانشگاه جورج تاون، گفت: جورج تاون دانشگاهى يسوعى و كاتوليك است و ما خواستار حفظ آن به همين صورت هستيم، ولى در عين حال، سعى داريم تمامى دانشجويان را در يك خانواده بزرگ دور هم جمع كنيم.

پدر بانل رياست 20 روحانى را بر عهده دارد كه نيمى از آنان كاتوليك و بقيه پروتستان، يهودى و ارتدوكس اند.

وى گفت: مقامهاى دانشگاه جورج تاون كه حدود6 هزار دانشجوى كارشناسى و6 هزار دانشجوى كارشناسى ارشد دارد، از تعداد دقيق دانشجويان مسلمان اطلاعى ندارند و تخمين زده مى شود بين 5 تا 8 درصد از دانشجويان خارجى، فرزندان پناهندگان و كسانى هستند كه مذهب خود را به اسلام تغيير داده اند.

هياتى كه امام يحيى را انتخاب كرد، عمدتا از مسلمانان دانشگاه تشكيل شده بود و علاوه بر آنان برخى از اعضاى هيات علمى و يك خاخام نيز در آن عضويت داشتند.

پدر نابل گفت: از جمله معيارهاى انتخاب پيش نماز مسلمانان آن بود كه فرد منتخب بايد بتواند خود را با جمع دانشگاه حورج تاون هماهنگ كند و نسبت به فرقه كاتوليك نيز محترمانه رفتار نمايد.

امام يحيى هندى متولد شهر نابلس در ساحل غربى است و درجه كارشناسى خود را از دانشگاه اردن در امان در رشته حقوق اسلامى خداشناسى دريافت كرده است.

وى همچنين از مركز مذهبى هارتفورد در كنتيكات درجه كارشناسى ارشد در مذاهب مقايسه اى دارد و دانشجوى دكتراى فلسفه در دانشگاه تمپل در فيلادلفيا است.

حمايت اسقف ايتاليايى از برگزارى نماز در ادارات اين كشور«آلساندرو ماجولينى »، اسقف شهر كومو در شمال ايتاليا، پيشنهاد كرد كه در ادارات و كارخانجات ايتاليايى داراى كارگر و كارمند مسلمان، ساعات خاص برگزارى نماز در نظر گرفته شود.

اين پيشنهاد اسقف شهر كومو در راستاى طرح استحاله و ادغام مسلمانان در جامعه غربى - مسيحى صورت مى گيرد.

وى همچنين مى گويد: پذيرش و ادغام مسلمانان مهاجر در بافت اجتماعى ايتاليا، ضرورى و اجتناب ناپذير است.

در همين حال، «حمزه پيكاردو»، دبير ملى اتحاديه سازمانها و انجمنهاى اسلامى ايتاليا، با استقبال از اين پيشنهاد، تاكيد كرده است كه تدريس قرآن در مدارس اين كشور مى بايست توسط مسلمانان صورت پذيرد.

جامعه 5/1 ميليونى مسلمانان، بزرگترين اقليت دينى اين كشور، از حقوق كافى اجتماعى ونهادينه شده در ايتاليا برخوردار نيست و در اين راستا، مسلمانان اين كشور مبارزات و تلاشهايى را آغاز كرده اند.

مسلمانان با برخوردارى بيش از3 درصد جمعيت ايتالياى 57 ميليونى، فاقد نماينده در پارلمان اين كشورند.

اراده يك دختر مسلمان، سياست شركت اتوبوسرانى تورنتو را تغيير داداراده قوى يك دختر مسلمان مبنى بر حفظ حجاب خود، شركت اتوبوسرانى تورنتو كانادا را مجبور كرد سياست خود را درباره زنان مسلمان تغيير دهد.

يك روزنامه كانادايى نوشت: با تغيير سياست شركت اتوبوسرانى تورنتو در مورد حجاب، زنان مسلمان به اتوبوسرانى بازگشتند.

روزنامه «گلوب اند ميل » نوشت: «زينب آلامگان »، زن 21 ساله مسلمانى است كه هر روز صبح در ايستگاه خاصى سوار اتوبوس مى شد تا به دانشگاه برود.

وى از ده سال پيش تاكنون به همراه خانواده اش به كانادا مهاجرت كرده و يكى از اعضاى جامعه 20 هزار نفرى سوماليايى تبارهاى ساكن تورنتو محسوب مى شود.

در طول سال 99 و به مدت چند هفته، وى به هنگام سوارشدن بر اتوبوس، با راننده اى روبرو گرديد كه براى اطمينان از آنكه كارت عكسدار سوار شدن بر اتوبوس متعلق به اوست، از وى مى خواست كه حجابش را بردارد.

«آلامگان » هربار از اين كار خوددارى مى كرد و راننده نيز هر دفعه باداد و فرياد از حركت اتوبوس خوددارى مى كرد و ساير مسافران پياده شده و منتظر اتوبوس ديگرى مى ماندند.

يك بار نيز كار به مقام ارشد و يك خودروى عبورى پليس كشيد، اما دفعات بعد هم همين راننده با تاكيد بر مقررات شركت اتوبوسرانى، خواستار آن بود كه «آلامگان » ححاب خود را بردارد.

مبارزه اين دختر مسلمان تا مدتى بى نتيجه بود و او يك بار با خشم كارت خود را پاره كرد و تصميم گرفت از تخفيف آن صرف نظر كرده و هربار با خريد بليط، سوار اتوبوس شود.

در شهر تورنتو، خريد كارتهاى ويژه ماهنامه كه مبلغ آن يكجا پرداخت مى شود، براى افرادى كه هر روز با اتوبوس و مترو جا به جا مى شوند، مقرون به صرفه تر است. اين كارتها براى جلوگيرى از استفاده سايرين، عكسدار مى شوند.

يك مسؤول اين شركت، با اعلام تغيير سياست پيشين، اطمينان داد كه از اين پس، زنان مسلمان با درخواست برداشتن حجاب خود از سوى رانندگان اتوبوسها مواجه نخواهند شد.

وى افزود: اين امر ناشى از يك سوء تفاهم بوده و آنان تصور مى كرده اند كه حجاب زنان مسلمان نظير زنان مسيحى، اختيارى بوده و آنها منعى براى نشان دادن موى سر خود به سايرين ندارند.

منبع: ايرنا مطبوعاتى، 11/6/78 ×اينديپندنت: اسلام سريعترين رشد محبوبيت را در زندانهاى انگليس داردبر اساس آخرين آمار منتشره از سوى دولت انگليس، تعداد زندانيان اين كشور 65 هزار و 500 نفر است.
 


از اين تعداد زندانى، نزديك به 11 هزار و پانصد نفر را جوانان گروه سنى 15 تا 21 سال تشكيل مى دهند.

در زندانهاى انگليس، جمعيت بزرگسالان زندانى مرد بالغ بر 51 هزار نفر و زندانيان بزرگسال زن، بيش از 2800 نفر است.

در همين رابطه در سالهاى اخير هشدارهاى متعددى در مورد تراكم جمعيت زندانى در ندامتگاههاى اين كشور و نياز فورى به افزايش ظرفيت زندانهاصادر شده است.

به نوشته روزنامه «اينديپندنت » چاپ لندن، تعداد زندانيان مسلمان طى 8 سال گذشته، از1959 نفر به 4355 نفر افزايش يافته است.

اينديپندنت نوشت: يكى از عوامل مهم افزايش جمعيت زندانيان مسلمان، رسيدن نسل جديد از پاكستانيها و بنگلادشيهاى مهاجر در انگليس، به سنينى است كه بيشترين احتمال ارتكاب جرم در آن مى رود.

به اعتقاد نويسنده اين گزارش وزارت كشور انگليس با توجه به افزايش تعداد زندانيان مسلمان در اين كشور، اخيرا مشاورى را در اين زمينه استخدام كرده است.

در همين حال، گروههاى اسلامى در انگليس مى گويند: انتصاب اين مشاور بر اساس تقاضا و پيگيريهاى چند ساله آنان براى تضمين حقوق اقليت زندانى مسلمان در اين كشور صورت گرفته است.

«مقصود احمد»، يك روحانى مسلمان كه در شهرهاى «لستر» و «واتفورد» به تبليغات مذهبى اشتغال داشته است، به عنوان مشاور در امور مسلمانان زندانى در وزارت كشور انگليس منصوب شده است.

وى قرار است با بخش مذهبى از سازمان خدمات زندانها در انگليس همكارى كند.

شايان توجه است كه بخش امور مذهبى از سازمان خدمات زندانهادر انگليس، داراى 262 مبلغ مذهبى است كه بيشتر آنها، از كليسهاى انجيلى مى باشند.

با اقدام اخير وزارت كشور انگليس، تنها يك روحانى به زندانيان مسلمان كه اكنون 5/6 درصد جمعيت كل زندانيان اين كشور را تشكيل مى دهند، اختصاص يافته است.

منبع: ايرنا مطبوعاتى،16/6/78 ×احداث مسجد جديد در برلين به نوشته يك روزنامه آلمانى، سنگ بناى مسجد جديدى با هزينه اى بالغ بر3 ميليون مارك در شهر برلين گذاشته مى شود.

روزنامه فرانكفورتر آلگماينه به نقل از انجمن فرهنگى اسلامى تركهاى ساكن برلين مى نويسد: در حال حاضر نزديك به 40 مسجد (اماكن و تالارهايى كه از آنها به عنوان مسجد استفاده مى شود) و محل عبادت مسلمانان، در شهر برلين وجود دارد كه اكثرا در اختيار تركها است.

اين مسجد جديد قرار است به سبك معمارى اسلامى و شرقى و با مناره و شبستان ساخته شود كه در اين صورت، در نوع خود در برلين بى نظير خواهد بود.

منبع: ايرنا مطبوعاتى،17/6/78 ×اشتغال يك آموزگار محجبه در آلمان، به ترك روسرى در كلاس درس مشروط شداشتغال يك آموزگار مسلمان آلمانى در ايالت نيدرزاكسن، فقط به برداشتن روسرى در كلاس درس موكول شد.
 


سخنگوى وزارت فرهنگ اين ايالت در شهر هانور گفت: اين مسلمان آلمانى بايد اعلام كند كه حاضر به چشم پوشى از روسرى در كلاس درس است يا نه؟

به گفته اين سخنگو، اگر اين آموزگار حاضر به اين كار نشود، آموزگار ديگرى به جاى وى مشغول به كار خواهد شد.

ماركگراف افزود: در اينجا مشكل بر سر آزادى مذهب نيست، بلكه موضوع اين است كه آموزگاران، در محيط درس، بايد از نظر تمايلات مذهبى، كاملا بى طرف باشند و لباسشان، گرايش خاصى را جلوه ندهد.

در ماه ميلادى گذشته، در شهر هامبورگ براى نخستين بار به يك زن آلمانى اجازه داده شد با حجاب به تدريس بپردازد.

به عقيده مسؤولين اين مدرسه، هيچ يك از مقامات موجود، استفاده از روسرى را منع نكرده اند.

منبع: ايرنا مطبوعاتى، 18/6/78 ×دنيا به پايان خود نزديك مى شودهفته نامه «نيوزويك » طى يك نظرسنجى اعلام كرد 40 درصد آمريكاييان و 45 درصد مسيحيان آمريكا معتقدند پس از جنگى بزرگ ميان مسيح راستين و مسيح دروغين، و ظهور منجى، دنيا به پايان خواهد رسيد.

به گزارش خبرگزارى فرانسه از واشنگتن بر اساس اين نظر سنجى كه مؤسسه «برنستون ريسرچ آسوسييشن » از 755 فرد بالغ در 21 و 22 ماه جارى انجام داده است اعتقاد به پايان دنيا در ميان پروتستانهاى داراى انجيل صورتى گسترده دارد و 71 درصد آنان در برابر 28 درصد پروتستانهاى غير انجيلى و 18 درصد كاتوليكها به اين معنا اعتقاد دارند.

بيش از نيمى از مؤمنين به پايان دنيا، مى گويند: مسيح دروغين در روى زمين به سر مى برد و 45 درصد معتقدند كه مسيح راستين در دوران زندگى انسانها در آينده به زمين بازخواهد گشت و6 درصد بازگشت حضرت مسيح را در آغاز سال 2000 مى دانند. بيشتر مؤمنان به پايان دنيا، نشانه هاى بازگشت حضرت مسيح را بروز بلاياى طبيعى چون وبا، ويروس ايدز و ابولا مى دانند.

57 درصد معتقدند پس از پايان دنيا و بروز جنگى بزرگ مردم زمين يا به بهشت يا به جهنم خواهند رفت.

جمهورى اسلامى، 5 آبان، 78×. ماخذ اخبارى كه با علامت × مجله اسلام و غرب، ماهنامه دفتر تحقيقات اسلامى وزارت امور خارجه، سال سوم، ش 26، مهر 1378 است.

 



مجله موعود شماره 18


 
< قبل   بعد >
spacer

spacer

Creative Commons License
(cc) 2008 Mouood Researching Institute. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.
هرگونه استفاده از محتويات اين پايگاه اطلاع رساني، در هر کجاي دنيا، تنها براساس مفاد توافقنامه Creative Commons 3.0، مجاز است.
(ح) 1386 تمامي حقوق اين پايگاه اطلاع رساني، متعلق به مؤسسه فرهنگي موعود است.