spacer
«مؤسسة فرهنگي موعود عصر(عج)»، معجم مؤلّفين مهدوي را به‌زودي منتشر مي‌کند.
ادامه مطالب ...
 
advertisement.png, 0 kB
Advertisement
spacer
spacer

جستجوگر سايت

جستجوگر گوگل


جست‌وجو در سايت موعود

مطالب مرتبط

 
"فارسی " زبان دوم مدینه النبی (ص) چاپ پست الكترونيكي
۲۱ مرداد ۱۳۸۷
درگردشی در سطح شهر مدینه علاوه بر زائرانی که به صورت فردی و یا خانوادگی درزیارت و یا آمد و شد هستند ، گروههایی از زائران را نیز می توان دید که با هم مشغول زیارت و یا گردش و خرید می باشند و به فارسی وبعضا با گویش های رایج ایرانی سخن می گویند.

چنین حضور گسترده ای موجب آن شده است تا اگر نگوییم همه ، اغلب صاحبان فروشگاهها و مغازه های بزرگ و کوچک در مدینه النبی (ص) به عنوان یک نیازاساسی برای ارتباطات با زائران ایرانی زبان فارسی را یاد بگیرند و یا از فارسی دانهایی که عموما افغانی و یا تاجیک هستند ، استفاده کنند.

"حاج آقا بفرمایید " ، " حاجیه خانم بفرمایید " را هر زائر ایرانی در عبور از خیابانهای مدینه و از مقابل فروشگاهها و مغازه ها می شنود که از او برای خرید دعوت می شود.

" طاهر" که پدرش اهل "گوراب " در تاجیکستان است ، می گوید که بعد از مهاجرت پدرش به عربستان سعودی در مدینه منوره متولد شده است و چون فارسی می داند توسط یک تاجر افغان برای کار در مغازه او در مقابل روزی 80 ریال سعودی - نزدیک به 23هزار تومان - استخدام شده است .

طاهر ، زائران ایرانی را "افرادی پولدار " و در عین حال علاقه مند به خرید توصیف می کند .

وی می گوید که می دانم ایرانی ها بعد از زیارت سوغاتی های بسیاری می خرند . آنها برای کوچک و بزرگ خانواده ، فامیل و حتی همسایه هاسوغات می خرند.
" محمد صالح " اهل مصر یک سال و اندی است که در مدینه غرفه ای کوچک در بازار دستفروشان خیابان ملک خالد دارد .

صالح که با عبور هر ایرانی از مقابل غرفه اش از او برای خرید دعوت می کند ، زبان فارسی را تا آن حدی یاد گرفته است که به او امکان می دهد تا براحتی با زائران ایرانی معامله کند و حتی "چانه " بزند.

صالح می گوید که بازار چانه زنی دراینجا خیلی داغ است ! وکمتر معامله ای بدون آن صورت می گیرد .

زائران ایرانی که به سرزمین وحی مشرف می شوند بر طبق برنامه ابتدا به مدینه النبی (ص) مشرف می شوند و سپس راهی مکه شده و به زیارت بیت الله الحرام نائل می آیند.

این سفر شاید به دلایلی برای برخی زائران تکرار شدنی نباشد و لذا توصیه می شود تا زائران وقت خود را بیشتر به عبادت و زیارت اختصاص دهند وخرید سوغاتی را که ضرورتی در تهیه آن می دانند ، به روزهای آخر سفر اختصاص دهند که اخلالی در مناسک و زیارتهای آنها بوجود نیاورد و به علاوه در عزیمت آنها از مدینه به مکه و از مکه به جده مشکل ساز نباشد .

بر طبق برنامه ریزی صورت گرفته روزانه سه هزار زائر ایرانی وارد مدینه النبی (ص) می شوند که چون یک هفته در این شهر ساکن خواهند بود ، بطور متوسط در هر روز نزدیک به 28هزار زائر ایرانی در مدینه مقیم هستند.

اغلب کالاهای موجود در بازار مدینه ، کالاهای بی کیفیت و یا با کیفیت پایین چینی است که با قیمتی به مراتب بالاتر از ایران فروخته می شود ، ضمن اینکه همان کالاها ولی با کیفیت بالا و تولید داخل را می توان دربازارهای ایران تهیه کرد که به اقتصاد ملی نیز کمک می شود.

منبع خبر: حج

 
< قبل   بعد >
spacer

spacer

Creative Commons License
(cc) 2008 Mouood Researching Institute. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.
هرگونه استفاده از محتويات اين پايگاه اطلاع رساني، در هر کجاي دنيا، تنها براساس مفاد توافقنامه Creative Commons 3.0، مجاز است.
(ح) 1386 تمامي حقوق اين پايگاه اطلاع رساني، متعلق به مؤسسه فرهنگي موعود است.