|
۱۸ مرداد ۱۳۸۷ |
|
مركز اسلامي استكهلم علام كرد: با 120 هزار مسلمان اسلام بعد از دين مسيح دومين دين سوئد به شمار مي رود. امروزه تعاليم اسلامي در كنار تعاليم مسيحي در مدارس دولتي سوئد تدريس مي شود.
به گزارش فارس، پايگاه خبري محيط گزارش داد: مركز اسلامي استكهلم پايتخت سوئد در گزارشي اعلام كرد كه اسلام بعد از دين مسيح دين دوم سوئد به شمار مي رود تا جايي كه دولت سوئد را به اعتراف به آن واداشته و امروزه تعاليم اسلامي در كنار تعاليم مسيحي در مدارس دولتي تدريس مي شود.البته تلاش مي شود كه مراكز و كانون هاي تخصصي آموزشي و مطالعاتي در سوئد احداث شود.
اين گزارش مي افزايد: دين اسلام يا سرعت چشمگيري در سوئد رشد مي كند. بنا به آمارهاي رسمي ، در حال حاضر بيش از 120 هزار نفر از مردم سوئد مسلمان هستند.اين در حالي است كه فعاليت هاي كافي براي تبليغ دين اسلام در آنجا صورت نمي گيرد.
پژوهش ها نشان مي دهد كه سرعت گسترش اسلام در ميان جامعه زنان دانشگاهي بسيار چشمگيرتر از ساير گروههاست و اين امر به علت اوضاع نابساماني است كه زن غربي در آن دست و پنجه نرم مي كند.اسلام بر اديان ديگر پيشي گرفته و زن مسلمان را با عزت و محترم مي داند.
زنان مسلمان سوئد اولين جمعيت زنان مسلمان را در سال 1984در دولت هاي اسكانديناوي تاسيس كرده و فعاليت هاي اجتماعي و ديني شايان توجهي انجام داده اند.برگزاري همايش ها و دوره هاي اموزشي ديني؛ برپايي نمايشگاه و مراكز فروش خيريه و برپايي دوره هايي براي تربيت فرزندان از جمله فعاليت هايي است كه نبايد از نظر پنهان بماند.
نخست در دهه پنجاه قرن بيستم تعداد انگشت شماري از مسلمانان آسياي ميانه كه از دست حكومتهاي ماركسيستي گريخته اند؛ به سوئد مهاجرت كردند.علاوه بر آن تعداد بسيار كمي مسلمان فلسطيني پس از اينكه اسراييل سرزمين هايشان را غصب كرده و آنها را از خانه و كاشانه خود آواره ساخت؛ راهي سوئد شدند.
در اواخر دهه 60 قرن بيستم مهاجرت تعدادي از مراكشي ها و عراقي ها به سوئد آغاز شد و در سال 1976 اولين مسجد در شهر نيويورك - از بزرگترين شهرهاي سوئد - ساخته شد.دومين مسجد در شهر "مالمو" كه به دانمارك نزديك تر است بنا گشت. پس از آن ساخت مساجد با سرعت افزون تري در بيشتر شهرهاي سوئد از جمله "اوسبالا" ادامه يافت.
|