spacer
«موسسه فرهنگي موعود»  هفتمين جلد از مجموعه دائره المعارف «موعود آخرالزمان» را منتشر کرد.
ادامه مطالب ...
 
advertisement.png, 0 kB
Advertisement
spacer
spacer

جستجوگر سايت

جستجوگر گوگل


جست‌وجو در سايت موعود

مطالب مرتبط

 
زنان اروپايي و گرايش به اسلام چاپ پست الكترونيكي
۱۶ مرداد ۱۳۸۶

 

پيتر فورد1

اشاره:
گرايش جوامع غربي به دين مبين اسلام و به ويژه توجه زنان به اين دين موضوعي غيرقابل انكار است كه به رغم تلاش رسانه‌ها و كوشش دولت‌مردان در پنهان نگه‌داشتن اين موج اسلام‌خواهي، شاهديم كه اين جريان توجه عموم جامعه را به خود جلب نموده است و همه روز شاهد گرايش بيش از پيش اين‌گونه جوامع و به ويژه زنان به اسلام هستيم.
«مري فالوت»، به هيچ‌وجه شباهتي به يك مظنون تروريست ندارد و تصور چنين موضوعي در ذهن هم نمي‌گنجد. زن فرانسوي ريز نقش و محجوبي كه با تلفن همراه خود مشغول گپ زدن با دوستانش است و تفاوت چنداني با ديگر زناني كه در اين كافه نشسته‌اند ندارد.

اين دقيقاً همان موضوعي است كه توجه مسئولين ضدتروريست قاره اروپا را به سمت هزاران زن شبيه وي در سراسر اين قاره معطوف ساخته است. در نظر پليس، فالوت كه يك نوگرويده به اسلام است، يك خطر بالقوه مي‌باشد.

مرگ «موريل دگوگ»، زن بلژيكي نوگرويده به اسلام در نوامبر 2005 در عراق عليه نيروهاي آمريكايي دست به يك عمليات انتحاري زد، سبب شد تا توجهات بسياري به شمار فزاينده نوگرويده‌هاي اسلام در اروپا كه اكثر آنها را هم زنان به خود اختصاص داده، جلب شود.

«پاسكال ميلهوس» در مصاحبه اخير خود با روزنامه «لوموند» چاپ فرانسه در اين باره اين‌گونه گفت: «اين پديده رو به گسترش است و ما را سخت نگران ساخته است و از اين رو بايد قاطعانه از شكل‌گيري چنين شرايطي بپرهيزيم.» اما كارشناسان امنيتي توضيح مي‌دهند كه مشكل اصلي آن‌جاست كه در حالي كه پليس بيشتر توجه خود را به تهديدات اجتماعي مردان جوان و غالباً با اصالت خاورميانه‌اي معطوف نموده، اما توجهي به زنان اروپايي سفيدپوست ندارد.
مانگوس رانستروپ، كارشناس تروريست در «دانشگاه دفاع ملي سوئد» در استلكهم در اين باره مي‌گويد: «تروريست‌ها مي‌توانند با وجود شديدترين تدابير امنيتي از اين افراد استفاده نمايند در حالي كه هيچ جلب توجهي صورت نپذيرد.»

خانم فالوت، سه سال پيش و پس از آن كه براي سؤالات مذهبي‌اي كه از كودكي در ارتباط با مذهبش يعني كاتوليك پاسخي نيافت، بالاخره به اسلام گرويد. وي در اين باره مي‌گويد: «به عقيده من اسلام، پيام عشق، شكيبايي و صلح است.»

اين همان پيامي است كه اروپاييان بيشتر و بيشتري را به خود متوجه ساخته است، اما موضوع ديگري كه چه محققان مسلمان و چه غيرمسلمان بدان معترفند آن كه پس از حادثه يازدهم سپتامبر كنجكاوي نسبت به اسلام در بين جوامع غربي افزايش يافته است.

اگرچه امروزه هيچ آمار دقيق از ميزان گرايش به اسلام وجود ندارد اما ناظراني كه به كنترل جمعيت مسلمانان اروپا مشغولند، تخمين مي‌زنند كه همه‌ساله هزاران زن و مرد به اين دين گرايش مي‌يابند و از اين ميان تنها تعداد معدودي به گروه‌هاي افراطي مي‌پيوندند و تعداد بسيار اندكي هم دست به اعمال خشونت‌آميز مي‌زنند.
تحقيقات نشان مي‌دهد كه ميزان گرايش به اسلام در زنان نسبت به مردان بيشتر است و برخلاف تصور رايج تنها تعداد اندكي از آنها به واسطه ازدواج با مردان مسلمان به اين دين گرويده‌اند.

«حيفا» «جواد مدرس دانشگاه بيرمنگام انگليس» در اين‌باره مي‌گويد: «اگرچه پيش‌تر اين ازدواج‌ها دليلي رايج براي تغيير دين بود اما در سال‌هاي اخير زنان بدون الزام به اين مسئله اسلام گرويده‌اند.»

فالوت دربارة دين جديد خود مي‌گويد: «دوستدار شيوه‌اي است كه اسلام در آن به دنبال قرب خداست.» به نظر وي اسلام ديني ساده‌تر، دقيق‌تر و بي‌تكلف است چرا كه چهره‌اي روشن و صريح دارد. وي مي‌گويد: «من به دنبال يك چارچوب بودم چرا كه بشر نيازمند قوانين و رفتارهايي است كه از آن‌ها پيروي كند، اما مسيحيت هيچ‌گاه چنين شرايطي را برايم فراهم نياورد.»

كارشناساني كه تاكنون به مطالعه اين پديده پرداخته‌اند، بر اين باورند كه اين دلايل در تفكر بسياري از زنان نوگرويده انعكاس دارد. دكتر جواد در اين‌باره مي‌گويد: «بسياري از زنان نسبت به ترديدهاي اخلاقي جامعه غرب واكنش نشان مي‌دهند. آن‌ها علاقمند به آن حس تعلق، حمايت و مشاركتي هستند كه اسلام پيش پاي همگان گذاشته است.»

پي‌نوشت‌ها:

1. برگرفته WWW.Csmonitor.com به نقل از مجلة سياحت غرب، ش32.
2. Peter Ford، نويسنده و روزنامه‌نگار آمريكايي «كريستين ساينس مانيتور».


ماهنامه موعود شماره 71

 
< قبل   بعد >
spacer

spacer

Creative Commons License
(cc) 2008 Mouood Researching Institute. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.
هرگونه استفاده از محتويات اين پايگاه اطلاع رساني، در هر کجاي دنيا، تنها براساس مفاد توافقنامه Creative Commons 3.0، مجاز است.
(ح) 1386 تمامي حقوق اين پايگاه اطلاع رساني، متعلق به مؤسسه فرهنگي موعود است.