spacer
«مؤسسة فرهنگي موعود عصر(عج)»، معجم مؤلّفين مهدوي را به‌زودي منتشر مي‌کند.
ادامه مطالب ...
 
advertisement.png, 0 kB
Advertisement
spacer
spacer

جستجوگر سايت

جستجوگر گوگل


جست‌وجو در سايت موعود

مطالب مرتبط

 
اهداف خطرناك «فتح الاسلام» در لبنان چاپ پست الكترونيكي
۳۰ خرداد ۱۳۸۶

درگيريهاي اخير جنبش موسوم به «فتح الاسلام» در اردوگاه نهر البارد واقع در شهر طرابلس در شمال لبنان كه به كشته شدن بيش از 80 تن از نيروهاي ارتش لبنان و افراد اين جنبش نوظهور منجر شده، اين سؤال را مطرح مي كند كه گروه ياد شده چه اهدافي را دنبال مي كند؟


حسن هاني زاده

درگيريهاي اخير جنبش موسوم به «فتح الاسلام» در اردوگاه نهر البارد واقع در شهر طرابلس در شمال لبنان كه به كشته شدن بيش از 80 تن از نيروهاي ارتش لبنان و افراد اين جنبش نوظهور منجر شده، اين سؤال را مطرح مي كند كه گروه ياد شده چه اهدافي را دنبال مي كند؟
جنبش فتح الاسلام كه در مارس سال گذشته ميلادي در بيانيه اي در لبنان موجوديت خود را اعلام كرد، در واقع يك تشكيلات سلفي نوظهور و ساخته و پرداخته دستگاه هاي امنيتي آمريكا و دو كشور عربي منطقه است.
همانگونه كه گروه القاعده در سال 1979 با هدف مقابله با نيروهاي شوروي سابق در افغانستان زير نظر سازمان «سيا» و با كمك مالي يك كشور ثروتمند عربي شكل گرفت، فتح الاسلام نيز با هدف تضعيف شيعيان لبنان، وارد عرصه سياسي و نظامي اين كشور شده است.
رهبر اين جنبش سلفي خطرناك شخصي موسوم به «شاكر العبسي» است كه سال گذشته از جنبش فتح الانتفاضه به رهبري سرهنگ ابوموسي جدا شد و تشكيلات جديدي با نام فتح الاسلام را سازماندهي كرد.
شاكر العبسي كه يك اردني فلسطيني الاصل است، در سال 2000 به اتفاق ابومصعب الزرقاوي يكي ازرهبران القاعده، اقدام به ترور «لورانس فولي»، دبير اول سفارت آمريكا در امان كرد.
پس از آن، دادگاهي در اردن حكم اعدام غيابي وي را صادر كرد، اما شاكر العبسي به سوريه گريخت و توسط دستگاه هاي امنيتي اين كشور دستگير و به مدت يك سال زنداني شد.
پس از سقوط رژيم صدام، شاكر العبسي به اتفاق داماد خود، «ليث الشامي» و ابو مصعب الزرقاوي راهي عراق شد و تشكيلات القاعده را با هدف ترور شخصيتهاي تأثيرگذار شيعي و انجام عملياتي انتحاري عليه مناطق شيعه نشين سازماندهي كرد.
پس از هلاكت ابومصعب الزرقاوي در سال گذشته، شاكر العبسي به اتفاق مجموعه تحت فرماندهي خود از طريق اردن راهي سوريه و سپس لبنان شد و در اردوگاه فلسطيني نهرالبارد در شمال لبنان مستقر شد.در طول اين مدت، گروه شاكر العبسي اقدام به انجام عمليات تروريستي در مناطق اشرفيه و عين علق بيروت كرد و در يك مورد ضمن حمله به يك بانك لبناني، مبلغ 125 هزار دلار وجه نقد بانك را به سرقت برد.
بيانيه هايي كه در طول يك سال گذشته از سوي اين جنبش خطرناك سلفي صادر شد، داراي ادبياتي است كه به ادبيات سازمان القاعده نزديك است.
همچنين نحوه عملكرد تروريستي اين گروه مشابه عملكرد القاعده است؛ به اين معني كه افراد را پس از دستگيري بي رحمانه و به طرز فجيعي به قتل مي رساند.با آغاز درگيري علني گروه فتح الاسلام و ارتش لبنان در اطراف اردوگاه نهرالبارد، سؤالهاي زيادي پيرامون اهداف اين جنبش در سطح لبنان مطرح شد.
مجموعه تحليلهاي ارائه شده نشان مي دهد كه اين جنبش از سوي سازمان سيا و با كمك مالي سلفيهاي دو كشور عربي منطقه شكل گرفته، زيرا نوعاً اين كمكها از طريق بانكهاي آمريكايي در اختيار رهبران اين گروه قرار مي گيرد.

هدف چيست؟
از آنجايي كه حزب ا... لبنان پس از پيروزي درخشان خود در جنگ 33 روزه با ارتش رژيم صهيونيستي، جايگاه ويژه اي در جهان اسلام و عرب كسب كرد، لذا اين موقعيت و جايگاه موجب وحشت آمريكا و برخي كشورهاي عرب منطقه شده است.
در عرصه سياسي لبنان نيز، حزب ا... مقبوليت عمومي و محبوبيت فوق العاده اي در ميان همه طيفهاي لبناني كسب كرد كه وزن سياسي اين حزب را در عرصه هاي داخلي، منطقه اي و بين المللي به شدت افزايش داد.
از سوي ديگر، رهبر تشكيلات فتح الاسلام كه پس از ترور ديپلمات آمريكايي محكوم به اعدام شده، چگونه موفق شده نيروهاي تحت امر خود را همراه با تجهيزات كامل از عراق به اردن و سپس لبنان منتقل كند، بدون اينكه مورد تعقيب نيروهاي آمريكا و اردن قرار گيرد؟
همچنين مصاحبه طولاني نماينده روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز با شاكر العبسي در اردوگاه نهرالبارد و مطرح ساختن نام وي در رسانه هاي امريكا اين سؤال را مطرح مي كند كه چرا آمريكا از دولت لبنان نمي خواهد تا عامل ترور ديپلمات خود را تحويل دهد؟
به هر تقدير به نظر مي رسد، آمريكا و برخي كشورهاي عرب منطقه بار ديگر درصدد سازماندهي تشكيلاتي مشابه تشكيلات القاعده هستند تا اين مجموعه ها ضمن مقابله با جريان تشيع در لبنان، زمينه را براي خلع سلاح حزب ا... و كاهش نفوذ شيعيان لبنان فراهم سازند.
در گذشته نيز مشابه چنين تشكيلاتي با نامهاي «جند الشام» به رهبري عماد ياسين و «عصبه الانصار» به رهبري فردي به نام ناصر اسماعيل در لبنان با همين هدف اعلام موجوديت كرده بودند و تلاش داشتند تا حزب ا... را وادار به رويارويي كنند، اما هوشمندي رهبران اين حزب به شكست اين توطئه ها منجر شد.
روزنامه قدس 
 
< قبل   بعد >
spacer

spacer

Creative Commons License
(cc) 2008 Mouood Researching Institute. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.
هرگونه استفاده از محتويات اين پايگاه اطلاع رساني، در هر کجاي دنيا، تنها براساس مفاد توافقنامه Creative Commons 3.0، مجاز است.
(ح) 1386 تمامي حقوق اين پايگاه اطلاع رساني، متعلق به مؤسسه فرهنگي موعود است.