صفحه نخست arrow کل عناوين اخبار تازه arrow آيات و روايات آخرالزمان ارائه‌دهنده برنامه تربيتي‌اند
spacer
«مؤسسة فرهنگي موعود عصر(عج)»، معجم مؤلّفين مهدوي را به‌زودي منتشر مي‌کند.
ادامه مطالب ...
 
advertisement.png, 0 kB
Advertisement
spacer
spacer

جستجوگر سايت

جستجوگر گوگل


جست‌وجو در سايت موعود

مطالب مرتبط

 
آيات و روايات آخرالزمان ارائه‌دهنده برنامه تربيتي‌اند چاپ پست الكترونيكي
۲۴ فروردين ۱۳۸۵

به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، دكتر محمد‌هادي همايون، استاد دانشگاه و عضو هيأت علمي گروه فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع)، در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار گروه انديشه خبرگزاري ايكنا، در پاسخ به اين سوال كه با توجه به آيات و روايت چگونه مي‌توان نسبت به بحث مهدويت و آخرالزمان برخورد فعالانه (درمقابل برخورد انفعالانه) داشت، گفت: درمورد آخرالزمان 10000روايت را برشمردند. آيات زيادي از قرآن كريم را در دست داريم كه برخي به روشني و برخي با تاويل به مبحث آخرازمان اشاره دارد. اما به نظر من كمتر آياتي از قرآن هست كه به بحث آخرالزمان اشاره نداشته باشد.
وي افزود: تك تك آيات و روايات معاني و استلزامات مخصوص خود را دارند. مثلا وقتي مي‌گويند اصحاب حضرت مهدي (ع) چنين و چنان ويژگي‌هايي دارند، اين به معناي ارائه برنامه و سياست تربيت نيروي انساني ماست. اين ويژگي‌ها فقط براي دانستن ما نيست، بلكه براي اين است كه ما چنين افرادي را بسازيم. ما مي‌بايد هم خودمان و هم اطرافيانمان را به وسيله چنين صفاتي تربيت كنيم. اين يك بعد از چيزي است كه با نگاه استراتژيک به بحث آخرالزمان، از دل آيات و روايات مي‌توان استخراج كرد.

دكترهمايون در مورد تو جه و استقبال کنوني در جامعه ما پيرامون مباحث و آيين‌هاي مرتبط با آخرالزمان و مهدويت گفت: به نظر مي‌رسد الان هم شوق به ظهور و هم شوق به دانستن مسائل آخرالزمان و توجه به امام(ع) در جامعه ما زياد مي‌شود. مثلا توجه مردم به مراسم مهدويت (مثل دعاي ندبه و مراسم جمكران) زياد شده است. همچنين سياستمداران كشور و دانشگاهيان به مسئله تحقيق و برنامه‌ريزي پيرامون اين امر توجه بيشتري نسبت به گذشته انجام مي‌دهند.

به نظر مي‌رسد اين شرايطي است كه در روايات براي ما توصيف شده‌است. ولي در عين حال در روايات نسبت به ظهور مدعيان دروغين هشدار داده‌ شده‌است، لذا، موضوع مهدويت را طوري مي‌بايد مطرح كنيم كه زمينه ظهور مدعيان دروغين را فراهم نكند.

دكتر همايون در پاسخ به اين سوال كه بحث مهدويت در جهان امروز با چه زباني مطرح شود، بررسي جهانيان قابل فهم باشد، گفت: مي‌بايد مخاطبين را دسته‌بندي كرد. گروه اول كساني هستند كه امام را به امامت مي‌شناسند. دانشجويان و طلاب ما، جزو اين دسته هستند كه مي‌توان با آنها به نحو روشن‌تري در مورد مسئله مهدويت سخن گفت. گروه ديگر مخاطبان در سطح جهاني هستند. در مقابل آنها لزومي ندارد از مهدويت به عنوان موضع مشخص شيعه سخن بگوييم. ما بايد بدانيم كه موضوع مهدويت موضوع فرقه‌اي نيست و ما حق نداريم با آن برخورد فرقه‌اي كنيم بلكه اين يك موضوع جهاني است.

هر كس با هر عقيده‌اي اگر از سر استكبار دشمني نكند و طالب حقيقت باشد مي‌تواند مخاطب به اين خطاب باشد لذا موضوع عدالت‌خواهي موضوع مهمي است.

وي افزود: امروز صرف نظر از كيستي منجي، نياز به منجي در جهان احساس مي‌شود. بعضي هستند كه به ظهور منجي خاص اعتقاد ندارند، ولي منتظر اتفاقي هستند. طبيعي است كه اگر ظهور به آن نحو اتفاق افتد همه اينها در اردوگاه امام(ع) خواهند بود. همه اين شرايط جهاني بايد در خدمت امام(ع) قرار گيرد. بايد زمينه پيوستن كساني كه مي‌توانند در اين اردوگاه باشند، فراهم باشد.

 
< قبل   بعد >
spacer

spacer

Creative Commons License
(cc) 2008 Mouood Researching Institute. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.
هرگونه استفاده از محتويات اين پايگاه اطلاع رساني، در هر کجاي دنيا، تنها براساس مفاد توافقنامه Creative Commons 3.0، مجاز است.
(ح) 1386 تمامي حقوق اين پايگاه اطلاع رساني، متعلق به مؤسسه فرهنگي موعود است.