|
۲۵ مرداد ۱۳۸۴ |
|
اشاره: در روايات متعددي از امام مهدي(ع) به عنوان شبيهترين مردم به رسول گرامي اسلام(ص) ياد شده است. از جمله در روايتي كه از امام حسن عسكري(ع) نقل شده، ميخوانيم: «خدا را سپاس ميگويم كه مرا از دنيا نبرد تا آنكه جانشينم را به من نشان داد؛ همو كه از نظر سيرت و صورت شبيهترين مردم به رسول خدا(ص) است». در كتابي كه با عنوان دو خاتم به تازگي از سوي انتشارات موعود به چاپ رسيده است، برخي از شباهتهاي خاتم رسولان(ص) و خاتم امامان(ع) برمشرده شده است كه در اينجا با چند مورد از آنها آشنا ميشويم:
رحمت براي جهانيان خداوند متعال در قرآن كريم دربارة پيامبر اكرم(ص) ميفرمايد: وَ ما اَرسَلناكَ افلاّ رَحمَةً لفلعالَمينَ.1 ما تو را جز مايه رحمت براي جهانيان نفرستاديم.
و در حديث قدسي راجع به حضرت مهدي(ع) آمده است: ... و أكمل ذلك بابنه محمد رحمة للعالمين عليه كمال موسي و بهاء عيسي و صبر ايوب. ... و آن را با فرزندش محمد كه مايه رحمت براي جهانيان و داراي كمال موسي و شكوه عيسي و صبر ايوب است كامل نمود.2
دفع بلا به بركت دو خاتم قرآن كريم درباره بركات وجودي حضرت خاتمالانبيا(ص) ميفرمايد: وَ ما كانَ اللَّهف لفيفعَذّفبَهفم وَ اَنتَ فيهفم وَ ما كانَ اللَّهف مفعَذّفبَهفم وَ هفم يَستَغففرونَ.3 و تا تو در ميان آنان هستي، خدا بر آن نيست كه آنان را عذاب كند و تا آنان طلب آمرزش ميكنند، خدا عذاب كننده ايشان نخواهد بود.
طريف، يكي از خادمان حضرت مهدي(ع)، در مدتي كه حضرت در گهواره بودند به خدمت ايشان ميرود پس از آنكه به درخواست حضرت براي ايشان صندل سرخي ميبرد. حضرت از او ميپرسند: آيا مرا مي شناسي. ميگويد: بلي شما آقاي من و فرزند آقايم هستيد. حضرت ميگويند: منظورم اين نبود. خادم عرضه ميدارد: خودتان بفرماييد. حضرت ميفرمايند: أنا خاتم الأوصياء؛ بي يدفع اللَّه البلاء عن أهلي و شيعتي.4 من خاتم اوصياء و جانشينان [پيامبر(ص)] هستم. به وسيله [و به بركت] من خداوند بلا را از خانواده و شيعيانم برطرف ميكند.
عالم، محضر دو خاتم قرآن كريم درباره حضرت ختمي مرتبت(ص) ميفرمايد: فَكَيفَ افذا جفئنا مفن كفلّف افمَّةف بفشَهيدف وَ جفئنابفكَ عَلي هوفلاءف شَهيداً.5 پس [حالشان] چگونه است وقتي از هر امتي شاهد و گواهي بگيريم و تو را بر آنان گواه بياوريم؟
و حضرت صاحبالزمان(ع) ضمن توقيعي به شيخ مفيد ميفرمايند: فإنّا يحيط علمنا بانبائكم ولا يعزب عنا شيئاً من أخباركم.6 همانا از همه امور مربوط به شما مطلعيم و ذرهاي از اخبار شما از ما پنهان نميماند [و همه چيز را درباره شما ميدانيم و ميبينيم].
پينوشتها: 1. سوره انبيا (121) آيه 107. 2. محمدبن يعقوب كليني، الكافي، ج1، ص 527؛ محمدباقر مجلسي، بحارالانوار، ج36، ص196. 3. سوره انفال (8) آيه 33. 4. محمدباقر مجلسي، همان، ج 52، ص30. 5. سوره نساء (4) آيه 41. 6. محمدباقر مجلسي، همان، ج53، ص174.
ماهنامه موعود شماره 52 |